Paste cu sos de rosii, spanac si branza ricotta

Printeaza

Paste cu sos de rosii, spanac si branza ricotta din: usturoi, praf de ardei iute roşu, ulei de masline, conserve de roşii prunişoare întregi, oţet din vin roşu, sare, piper negru, paste tagliatelle, spanac proaspăt, brânză ricotta proaspătă, ulei de măsline extravirgin.

Paste cu sos de rosii, spanac si branza ricotta

Ingrediente:

  • 1 căţel mare de usturoi, tocat
  • puţin praf de ardei iute roşu
  • ulei de măsline
  • 2 conserve de roşii prunişoare întregi, de 400 g fiecare
  • oţet din vin roşu, după gust
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat
  • paste tagliatelle
  • 255 g spanac proaspăt, spălat
  • 255 g brânză ricotta proaspătă, asezonată şi zdrobită
  • ulei de măsline extravirgin

Mod de preparare:

Căliţi usturoiul şi ardeiul iute în puţin ulei de măsline, până se înmoaie. Adăugaţi roşiile, aduceţi la punctul de fierbere, apoi reduceţi focul.

Roşiile ar trebui să rămână întregi până ce formează un sos gros. După aceea, spargeţi-le cu ajutorul unei linguri sau al) unei furculiţe.

Luaţi compoziţia de pe foc şi condimentaţi, după gust, cu puţin oţet din j vin roşu, sare, piper negru proaspăt măcinat şi ulei de măsline de calitate.

Fierbeţi tagliatelle în apă clocotită cu sare, până s-au făcut „al dente“. în acelaşi timp, gătiţi spanacul la aburi, într-o strecurătoare potrivită deasupra oalei unde fierb pastele.

Scurgeţi pastele tagliatelle şi amestecaţi-le cu sosul de roşii. Serviţi-le cu o cantitate generoasă de spanac deasupra şi presărate cu brânza ricotta. în final, mai turnaţi deasupra câteva picături de ulei de măsline extravirgin picant.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.