Paste cu sos de roşii
PrinteazaO reteta de paste cu sos de rosii din: ceapa, usturoi, ulei de masline, pasta de rosii, supa, rosii, sare, piper, spaghete si busuioc.
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 linguri pastă de roşii
- 500 g roşii bucăţi (cutie)
- 250 ml supă
- sare
- piper
- 500 g spaghete
- 4 crenguţe busuioc
Mod de preparare:
Curăţaţi ceapa şi usturoiul şi tăiaţi-ie mărunt. Căliţi-le în ulei amestecând continuu, să nu se ardă. Adăugaţi pasta de roşii şi continuaţi să, fierbeţi înăbuşit. Stingeţi cu roşiile bucăţi şi cu supa, apoi con’dimentaţi cu sare şi piper.
Lăsaţi sosul să fiarbă descoperit cch. 15 minute, până se îngroaşă. Intre timp, fierbeţi pastele în (apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj, răsturnaţi într-o strecurătoare, turnaţi apă rece peste ele şi lăsaţi-le să Şa scurgă.
Spălaţi busuiocul şi tăiaţi-l mărunt. Condimentaţi sosul de roşii cu sare şi piper, serviţi-l alături de paste şi presăraţi mâncarea cu puţin busuioc. Dacă doriţi, puteţi pune şi puţin parmezan ras.
Paste cu sos de roşii
Poftă bună!
Simple si bune pastele astea