Paste cu sos si scoici

Printeaza

Paste cu sos si scoici din: paste, scoici, ulei de masline, unt, usturoi, rosie, vin alb, patrunjel, suc de lamaie, sare, piper.

Ingrediente: 

  • 300 g paste
  • 10 scoici
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1 lingura unt
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 rosie, tăiata
  • 1 cană de vin alb
  • 1 rădăcină pătrunjel, tocat
  • suc de lămâie
  • sare si piper

 

Mod de preparare:

Paste cu sos si scoici: Gatiti pastele al dente, scurgeți și pastrati deoparte.

Între timp, spalati si uscati scoicile. Se condimentează cu sare și piper pe ambele părți. Încălziți o tigaie mare, turnați ulei de măsline. Adăugați scoicile, gatiti cate 2 minute pe fiecare parte. Scoateți pe o farfurie.

Dati focul la mic, se adaugă untul și usturoiul. Sotati pentru 10 secunde și apoi adăugați roșiile.

Incorporati vinul, gatiti 30 de secunde. Se condimentează cu sare și piper, adaugati pătrunjelul și pastele.

Serviți pastele calde cu scoici.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.