Paste cu sos de vinete
PrinteazaPaste cu sos de vinete din: vinete, macaroane, ulei, usturoi, rosii, bulion, busuioc, sare, piper.
Ingrediente:
- 2 vinete
- 250 g macaroane
- 100 ml ulei
- 2-3 căţei de usturoi
- 1 kg roşii
- 2 linguri bulion
- 1 legătură busuioc
- piper
- sare
Mod de preparare:
Tai vinetele cuburi mici, le sărezi şi le laşi o oră într-o strecurătoare.
Apoi le speli de sare, le laşi să se scurgă şi le prăjeşti uşor în ulei.
Intr-un vas căleşti usturoiul tocat fin, adaugi roşiile tăiate mărunt fără coji şi seminţe.
Laşi la foc mic până scade sosul. Adaugi condimentele, verdeaţa tocată mărunt, vinetele şi mai laşi câteva minute la foc.
Fierbi macaroanele în apă sărată, cu 2 linguri de ulei, le scurgi şi le clăteşti în apă rece.
Serveşti pastele calde, cu mult sos.
Paste cu sos de vinete
Pofta buna!