Paste cu sparanghel si menta
PrinteazaPaste cu sparanghel si menta din: cartofi, sparanghel, usturoi, sare, piper negru, frunze de mentă proaspătă, paste ravioli, unt, brânză mascarpone, parmezan.
- 225 g cartofi, decojiţi
- 680 g sparanghel, cu bazele tăiate şi tulpinile decojite
- 1 căţel de usturoi, tocat mărunt ulei de măsline
- sare şi piper negru proaspăt măcinat
- 1 mână zdravănă de frunze de mentă proaspătă, tocate
- paste ravioli proaspete
- 2 bucăţi mari de unt (sau 1/4 pachet)
- 2 linguri cu vârf de brânză mascarpone, uşor asezonată
- 1 mână zdravănă de parmezan ras
Mod de preparare:
Fierbeţi cartofii în apă clocotită până când se înmoaie, apoi strecuraţi-i. Înlăturaţi vârfurile sparanghelului şi daţi-le deoparte.
Tăiaţi tulpinile în felii subţiri şi prăjiţi-le într-o tigaie acoperită, cu puţin ulei de măsline, alături de usturoi, până când se înmoaie.
Luaţi vasul de pe foc, adăugaţi cartofii şi pasaţi-le laolaltă.
Asezonaţi cu grijă şi adăugaţi jumătate din menta tocată, după gust.
Umpleţi fiecare fâşie de aluat pentru ravioli cu câte o linguriţă cu vârf din acest amestec şi apoi fierbeţi pastele în apă sărată şi clocotită, împreună cu vârfurile rămase de la sparanghel, timp de 3-4 minute.
Scurgeţi ravioli şi amestecaţi-le cu vârfurile de sparanghel, bucăţile de unt, mascarpone, parmezan şi restul de mentă.
Paste cu sparanghel si menta
Pofta buna!