Tocăniță de Ciuperci Pleurotus cu Smântână din: ciuperci, ceapa, usturoi, smantana, faina, ulei, supa,sare, piper, patrunjel, paprika. Ciupercile Pleurotus, cunoscute și sub numele de ghebe, sunt apreciate pentru textura lor cărnoasă și gustul delicat, fiind o alternativă sănătoasă la carne. Această rețetă îmbină aromele rustice cu textura cremoasă a smântânii, rezultând un fel de mâncare […]
Paste cu stevie si ardei
PrinteazaPaste cu stevie si ardei
Ingrediente:
- 500 g ştevie
- 600 g făină
- 3 ouă
- 250 g roşii cherry
- 4 ardei capia
- o lingură de pătrunjel uscat
- sare, piper
- ulei de măsline
- pătrunjel verde
Preparare:
Paste cu stevie si ardei: Ştevia, se curăţă de nervuri şi se pune într-un vas. Se pasează cu un blender sau cu un mixer, se pune într-o strecurătoare deasă şi se lasă să se scurgă sucul format.
Ouăle, o linguriţă de sare şi făina se pun într-un vas. Se adaugă ştevia scursă şi se frământă până când rezultă un aluat potrivit de tare.
acoperă cu folie alimentară şi se lasă zece minute. Se întinde apoi într-o foaie subţire, se taie în fâşii şi se ţine pe masă, să usuce, timp de 15 minute.
fierb pastele obţinute în apă fierbinte, apoi se trec sub jet de apă rece şi se scurg. Ardeii capia se curăţă de seminţe, se toacă în cubuleţe şi se călesc cinci minute în ulei încins.
condimentează cu sare şi cu piper, se adaugă peste paste şi se presară pătrunjelul uscat. Se amestecă, apoi se servesc alături de felii de roşii cherry şi verdeaţă proaspătă.
Pofta buna!
Tocăniță de Ciuperci Pleurotus cu Smântână