Paste cu sunca si smantana
PrinteazaPaste cu sunca si smantana din: paste, smantana, unt, sunca, parmezan, ardei gras.
- 400 g paste (penne)
- 300-400 g smantana lichida pentru gatit
- 125 g unt
- 300 g sunca presata
- 100 g parmezan
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras galben
Mod de preparare:
Pui la fiert 2 l de apă cu sare. Când apa începe să fiarbă, pui pastele şi le laşi să fiarbă circa 10- 12 minute.
Separat, prepari un sos din 125 g unt şi 300 g şuncă tăiată şuviţe. Adaugi 100 g parnnezan ras şi 300- 400 g smântână.
După ce au fiert pastele, le strecori şi le adaugi fierbinţi peste sosul de smântână şi amesteci. Serveşti pastele cât sunt calde.
Poţi folosi şi alt tip de paste, nu doar penne, dar e nevoie să respecţi timpul de fierbere. Serveşti alături de paste şi un pahar de vin.
Paste cu sunca si smantana
Pofta buna!