Paste cu şuncă
PrinteazaO reteta delicioasa de paste cu: sare, prosciutto, arpagic, rosii cherry, ulei de masline, sos pesto, piper, parmezan.
- 350 g paste (penne)
- sare
- 150 g prosciutto
- 4 cepe mici (arpagic)
- 250 g roşii cherry
- 2 linguri ulei de măsline
- 50 g sos pesto (borcan)
- piper
- 80 g parmezan
Mod de preparare:
Fierbeţi pastele în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Tăiaţi şunca fâşii, iar arpagicul, julien. Tăiaţi roşiile în jumătate. Incingeţi uleiul într-o tigaie mare şi căliţi arpagicul cca. 5 minute. Adăugaţi prosciutto şi căliţi-l 2 minute.
Puneţi apoi şi roşiile şi căliţi totul alte 10 minute. Scurgeţi pastele şi încorporaţi-le în legumele şi şunca prăjite. Adăugaţi sosul pesto şi presăraţi parmezanul tăiat fulgi. La final, ornaţi totul cu busuioc.
Paste cu şuncă
Poftă bună!