Paste tagliatelle cu legume si ton
PrinteazaO reteta de paste tagliatelle cu legume si ton din: paste tagliatelle, ulei de masline, ceapa, usturoi, boia dulce, gogosare, ton, otet de vin rosu, patrunjel si sos de rosii.
- 175 g paste (tagliatelle)
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 ceapă tocată
- 1 căţel de usturoi
- 1 linguriţă de boia dulce
- 1 gogoşar tăiat cubuleţe
- 2 dovlecei tăiaţi cubuleţe
- 2 conserve de ton (aprox. 200 g)
- 1 lingură oţet din vin roşu (balsamic)
- 2 linguri pătrunjel proaspăt, tocat
- 1 borcan sos de roşii
Mod de preparare:
Se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se încinge uleiul de măsline şi se căleşte ceapa tocată mărunt, timp de 3 min, până devine sticloasă.
Se adaugă boiaua dulce, gogoşa- rul, dovleceii şi se prăjesc timp de 5 min, la foc potrivit. Se adaugă carnea de ton din conservă, sosul de roşii şi oţetul. Se fierb timp de 2-3 min.
Se scurg pastele şi se pun peste sos. Se presară patrunjelul tocat şi se serveşte.
Paste tagliatelle cu legume si ton
Poftă bună!
Eu fac tagliatelle cu somon. Merge sa pun si ton.