Paste ţărăneşti cu chifteluţe şi fasole pestriţă
PrinteazaPaste tararensti cu chiftelute si fasole pestrita din: paste in forma de scoici, carne rosie tocata, fasole pestrita, ulei de floarea soarelui, paine toasta, ou, usturoi, faina alba, pasta de tomate, smantana, parmezan, patrunjel, lapte, sare si piper.
Ingrediente:
- 200 g paste în formă de scoici
pentru asezonare:
- 200 g carne roşie tocată
- 250 g fasole pestriţă fiartă
- 40 ml ulei de floarea-soarelui (pentru prăjit)
- 2 felii de pâine toast
- 1 ou
- 1 căţel de usturoi
- 1 lingură faină albă
- 1 ceaşcă pastă de tomate
- 1 ceşcuţă smântână
- 2 linguri parmezan ras
- 1 lingură pătrunjel tocat
- 1/2 pahar lapte
- sare şi piper
Mod de preparare:
Inmoaie pâinea în lapte, apoi stoarce-o bine; amestecă într-un castron carnea tocată, oul bătut, pâinea înmuiată şi usturoiul tocat.
Pune sare şi piper, după gust, şi amestecă bine toate ingredientele pentru a obţine o compoziţie omogenă.
Formează din această compoziţie chifteluţe de mărimea unei nuci, dă-le prin faină şi prăjeşte-le în ulei încins, într-o tigaie cu marginile mai înalte.
Când s-au prăjit pe toate părţile, scoate-le cu o paletă şi pune-le pe hârtie absorbantă să se scurgă uleiul în exces.
Incălzeşte pasta de tomate, apoi adaugă fasolea fiartă. Fierbe pastele al dente în apă clocotită cu sare, scurge-le şi pune-le peste fasole.
Amestecă pastele cu fasolea şi cu pasta de tomate, adaugă smântână, chifteluţele, parmezanul ras şi un praf de piper râşnit proaspăt. Presară pătrunjelul şi serveşte imediat.
Paste ţărăneşti cu chifteluţe şi fasole pestriţă
Poftă bună!