Paste ţărăneşti cu chifteluţe şi fasole pestriţă

Printeaza

Paste tararensti cu chiftelute si fasole pestrita din: paste in forma de scoici, carne rosie tocata, fasole pestrita, ulei de floarea soarelui, paine toasta, ou, usturoi, faina alba, pasta de tomate, smantana, parmezan, patrunjel, lapte, sare si piper.

Ingrediente:

  • 200 g paste în formă de scoici

pentru asezonare:

  • 200 g carne roşie tocată
  • 250 g fasole pestriţă fiartă
  • 40 ml ulei de floarea-soarelui (pentru prăjit)
  • 2 felii de pâine toast
  • 1 ou
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 lingură faină albă
  • 1 ceaşcă pastă de tomate
  • 1 ceşcuţă smântână
  • 2 linguri parmezan ras
  • 1 lingură pătrunjel tocat
  • 1/2 pahar lapte
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Inmoaie pâinea în lapte, apoi stoarce-o bine; amestecă într-un castron carnea tocată, oul bătut, pâinea înmuiată şi usturoiul tocat.

Pune sare şi piper, după gust, şi amestecă bine toate ingredientele pentru a obţine o compoziţie omogenă.

Formează din această compoziţie chif­teluţe de mărimea unei nuci, dă-le prin fa­ină şi prăjeşte-le în ulei încins, într-o tigaie cu marginile mai înalte.

Când s-au prăjit pe toate părţile, scoate-le cu o paletă şi pune-le pe hârtie absorbantă să se scurgă uleiul în exces.

Incălzeşte pasta de tomate, apoi adaugă fasolea fiartă. Fierbe pastele al dente în apă clocotită cu sare, scurge-le şi pune-le peste fasole.

Amestecă pastele cu fasolea şi cu pasta de tomate, adaugă smântână, chifteluţele, parmezanul ras şi un praf de piper râşnit proaspăt. Presară pătrunjelul şi ser­veşte imediat.

Paste ţărăneşti cu chifteluţe şi fasole pestriţă

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.