Paste cu ţelină, măsline si fasole roşie
PrinteazaPaste cu telina, masline si fasole rosie din: paste, cascaval, fasole rosie, masline, usturoi, rosii, ulei de masline, telina, vin, sare si piper.
Ingrediente:
- 500 g paste
- 100 g cascaval
- 1 cana fasole de boabe rosie fiarta
- 1 cana masline
- 2 catei de usturoi
- 2 cani rosii taiate in cubulete
- 2 linguri ulei de masline
- 1 tulpina de telina
- 100 ml vin alb
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puneţi într-un castron roşiile, măslinele, usturoiul tăiat mărunt, 1 lingură ulei de măsline, sare şi piper şi lăsaţi să se marineze 1 oră la frigider.
Curăţaţi tulpina de ţelină şi tăiaţi-o în felii subţiri pe care prăjiţi-le în ulei de măsline.
Adăugaţi amestecul pus la marinat şi lăsaţi cratiţa la foc mic până ce se înmoaie bine legumele.
Turnati vinul şi potriviţi de sare şi piper şi lăsaţi să mai dea în câteva clocote.
Intre timp, fierbeţi pastele în apă sărată şi scurgeţi-le de apă. Puneţi-le apoi într-un castron mai larg.
Turnaţi deasupra sosul de legume şi presăraţi boabele de fasole roşie şi caşcavalul ras.
Paste cu ţelină, măsline si fasole roşie
Pofta buna!
Cam multe lucruri ai pus in pastele astea :))