Paste la tigaie cu broccoli si carnaciori
PrinteazaO reteta delicioasa de paste la tigaie cu broccoli si carnaciori din: broccoli, sare, rosii, paste, busuioc, carnati, ceapa, usturoi, ulei de masline, seminte de pin si piper.
- 400 g broccoli
- sare
- 4 roşii
- 500 g paste scurte (de ex. penne rigate)
- 5 fire busuioc
- 250 g cârnaţi
- 1 ceapă franţuzească
- 2 căţei de usturoi
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 lingură seminţe de pin
- piper
Mod de preparare:
Se curata broccoli, se spala si se despart buchetelele. se pun la fiert in apa clocotita cu sare circa 4 min. Se trec prin jet de apă rece şi se lasă să se scurgă. Se spală roşiile, se curăţă şi se taie pulpa cuburi.
Se fierb pastele într-o cantitate mare de apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj.
Se taie fâşii frunzele de busuioc. Se taie felii cârnaţii; ceapa şi usturoiul se toacă. Se încinge uleiul într-o tigaie şi se prăjesc feliile de cârnaţi de jur-împrejur. Se adaugă ceapa, usturoiul şi seminţele de pin; se prăjesc împreună cca 3 min.
Se adaugă roşiile şi bucheţelele de broccoli. Se încălzesc puţin împreună.
Se scurg pastele, se adaugă în tigaie şi se amestecă totul bine. Se sărează, se piperează şi se presară busuioc.
Paste la tigaie cu broccoli si carnaciori
Pofta buna!