Paste cu ton si fileuri de ansoa
PrinteazaPaste cu ton si fileuri de ansoa din: paste, ton in ulei, rosii cherry, rosii uscate, capere, spanac baby, ceapa, masline, cimbru, iaurt, usturoi, sare, piper, ulei, ansoa.
- 400 g paste
- doua conserve ton in ulei
- 200 g rosii cherry
- 8 rosii uscate
- o lingura cu capere
- 200 g spanac baby
- o ceapa
- 100 g masline feliata
- o lingurita cu cimbru
- 200 ml iaurt
- doi catei de usturoi
- sare
- piper
- ulei
- ansoa
Mod de preparare:
Se amestecă cu usturoiul pisat, o lingură cu ulei de măsline, sare, piper şi puţin cimbru.
Se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece 30 de minute.
Pastele se fierb în apă cu sare şi puţin ulei, ca să nu se lipească, se trec printr-un jet de apă rece şi se pun într-o strecurătoare.
Roşiile se spală, se taie jumătăţi sau sferturi şi se pun într-un bol.
Ceapa se curăţă de foi, se spală, se toacă mărunt şi se căleşte în puţin ulei.
Se adaugă caperele, roşiile uscate tăiate mărunt şi se călesc cinci minute.
Se adaugă roşiile cherry, sare şi piper după gust, măslinele şi spanacul spălat.
Se amestecă, se ţin două minute pe foc, apoi se pun într-un bol.
Pastele se amestecă cu sare şi piper, se pun în farfurii alături de legumele călite.
Se aşază deasupra bucăţi de ton din conservă scurs de ulei, se toarnă sosul de iaurt şi se servesc imediat, presărate cu cimbru.
Cand se calesc legumele se mai pot adauga si fileuri de ansoa din conserva.
Paste cu ton si fileuri de ansoa
Pofta buna!
Aglomeratie mare in farfuria aia