Paste cu ton si scortisoara
PrinteazaO reteta de paste cu ton si scortisoara din: ulei de masline, ceapa rosie, ardei iute, scortisoara, busuioc, rosii, ton in ulei, sare de mare, piper, paste, zeama si coaja de lamaie si parmezan.
- ulei de măsline
- o ceapă roşie, curăţată şi tocată mărunt
- 1-2 ardei iuţi roşii proaspeţi, curăţaţi de seminţe şi tocaţi mărunt
- o linguriţă rasă de scorţişoară măcinată
- o legătură de busuioc proaspăt, de la care aţi ales frunzele şi aţi tocat tulpinile
- 2 conserve a câte 400 g de roşii lunguieţe
- 2 conserve a câte 300 g de ton în ulei, scurs şi fărâmiţat
- sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
- 500 g paste rigatoni sau penne
- zeama şi coaja rasă de la 1-2 lămâi
- o mână mică de parmezan proaspăt ras
Mod de preparare:
Incălziţi puţin ulei de măsline într-o cratiţă cu fundul gros şi prăjiţi la foc mic spre mediu ceapa, ardeii iuţi, scorţişoara şi tulpinile de busuioc tocate, timp de 5 minute, până când ceapa se înmoaie şi devine dulceagă. Măriţi flacăra şi adăugaţi roşiile, tonul şi un praf de sare.
Zdrobiţi roşiile cu lingura, apoi aduceţi sosul la fierbere şi lăsaţi-l să fiarbă în clocote mici circa 20 de minute. Gustaţi ca să vedeţi dacă e bine condimentat.
între timp, fierbeţi pastele rigatoni într-o oală cu apă clocotită şi sărată, conform instrucţiunilor de pe pachet. Când sunt fierte al dente, scurgeţi-le într-o strecurătoare, păstrând o parte din apa în care au fiert.
Amestecaţi pastele cu sosul de roşii şi ton, împreună cu frunzele de busuioc rupte bucăţi mai mari, puţin ulei de măsline, coaja şi zeama de lămâie şi parmezanul. Dacă e nevoie, adăugaţi puţină apă de la fierbere. Gustaţi şi serviţi imediat.
Paste cu ton si scortisoara
Pofta buna!