Paste cu ulei de masline si ardei iute

Printeaza

Paste cu ulei de masline si ardei iute din: paste, usturoi, ulei de masline, ardei iute, maioneza, suc de lamaie, sare, piper, parmezan.

 

Ingrediente:

  • 250g de paste (preferabil linguine sau spaghetti)
  • 4 căței de usturoi, tăiați felii subțiri
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1-2 ardei iute peperoncino, tăiați în bucăți mici
  • 1/2 cană de maioneză
  • 1 lingură de suc de lămâie proaspăt stors
  • Sare și piper, după gust
  • Parmezan ras și frunze de pătrunjel pentru garnisire

 

Mod de preparare:

Fierbe pastele în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj, până când sunt al dente. Scurge-le și păstrează aproximativ 1/2 cană din apa în care au fiert pastele.

Într-o tigaie mare, încălzește uleiul de măsline la foc mediu. Adaugă usturoiul și peperoncino și călește-le timp de 1-2 minute sau până când usturoiul devine auriu și aromat.

Adaugă maioneza și sucul de lămâie în tigaie și amestecă bine. Redu focul la minim și lasă sosul să se încălzească ușor, amestecând continuu.

Adaugă pastele fierte în tigaie și amestecă-le cu sosul de aioli peperoncino. Dacă sosul este prea gros, adaugă puțin din apa în care au fiert pastele pentru a-l subția.

Condimentează cu sare și piper după gust și amestecă bine.

Servește pastele presărate cu parmezan ras și frunze proaspete de pătrunjel.

Paste cu ulei de masline si ardei iute

Informații nutriționale aproximative per porție (4 porții):

  • Calorii: 350-400 kcal
  • Carbohidrați: 40g
  • Proteine: 8g
  • Grăsimi: 18g

 

Această rețetă delicioasă de paste combină gustul bogat al usturoiului și al peperoncino-ului cu cremozitatea maionezei, rezultând un fel de mâncare picant și aromat.

Cu rădăcini în bucătăria italiană, acest preparat este perfect pentru cei care iubesc mâncarea cu un strop de picanterie.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Paste cu pancetta, ardei iute, moluste si vin alb

Paste cu pancetta, ardei iute, moluste si vin alb din: linguine uscate, uei de măsline, pancetta sau bacon afumat, usturoi, ardei iuţi roşii, moluşte, vin alb, pătrunjel, sare, piper.   Ingrediente:  455 g linguine uscate ulei de măsline 4 felioare de pancetta sau de bacon afumat 1 căţel mare de usturoi, tocat mărunt 2 ardei iuţi roşii, mărunţiţi 680 g moluşte 2 […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.