Paste umplute cu carnati si sos de dovleac
PrinteazaPaste umplute cu carnati si sos de dovleac din: dovleac, ulei de masline, salvie, carnati, nucsoara, paste conchiglioni, unt, faina, lapte, parmezan, branza, mozzarella, ulei.
- 1 dovleac mic, curăţat de piele şi de seminţe, miezul tăiat în cubuleţe
- 2 linguriţe ulei de măsline
- 1 legătură mică de salvie, frunzele desprinse şi tocate grosier
- 8 cârnaţi
- puţină nucşoară măcinată
- 350g de paste conchiglioni
- 50g de unt
- 50g de făină
- 850ml de lapte
- 50g de parmezan, ras, plus extra pentru presărat deasupra
- 100g de brânză, rasă sau 125g de mozzarella, tocată
- puţin ulei
Mod de preparare:
Pune dovleacul şi 1 lingură de apă într-un bol ce poate fi dat la cuptorul cu microunde. Găteşte dovleacul la microunde la temperatură ridicată, timp de 10 minute, până se înmoaie. Incinge uleiul într-o tigaie, adaugă frunzele de salvie şi prăjeşte-le 1 minut.
Scoate carnea de cârnaţi din pieliţă şi împarte-o în mici chiftele, de mărimea unor alune de pădure. Pune-le în tigaie şi prăjeşte-le. Adaugă jumătate din cantitatea de dovleac şi ia tigaia de pe foc. Zdrobeşte dovleacul rămas împreună cu lichidul din bol, nucşoara măcinată, plus sare şi piper.
Incinge cuptorul la 220°C. Fierbe pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Intre timp, topeşte untul într-o cratiţă, apoi adaugă făina şi amestecă până formează un rântaş. Lasă-l pe foc 1-2 minute, amestecând încontinuu, apoi adaugă treptat laptele pentru a obţine un sos fin.
Adaugă piureul de dovleac, parmezanul, apoi presară sare şi piper din belşug. Pune 3-4 linguri de sos în mixul cu cârnaţi.
Intinde restul de sos cu dovleac pe fundul unui vas ceramic mare. Scurge pastele, dar păstrează puţină apă în oală, pentru a le împiedica să se lipească între ele. Scoate orice bucăţi rupte de paste din oală şi presară-le peste sos.
Aranjează pastele întregi pe verticală, împingându-le în sos astfel încât doar vârful lor să se vadă. Umple fiecare formă de pastă cu amestecul de cârnaţi. Presară deasupra brânza sau mozzarella, rade parmezan suplimentar şi stropeşte totul cu ulei. Dă pastele la cuptor 30 de minute.
Paste umplute cu carnati si sos de dovleac
Pofta buna!