Paste umplute cu sos de spanac
PrinteazaPaste umplute cu sos de spanac din: paste rigatoni, mozzarella, parmezan, branza maruntita, ricotta, busuioc, oregano, patrunjel, unt, spanac, usturoi, lapte de soia, sare, piper.
- 1 pachet paste rigatoni
- 2 linguri mozzarella, tocata
- 2 linguri parmesan, ras
- 2 linguri branza maruntita
- 2 cesti branza ricotta
- ¼ ceasca busuioc proaspat
- 1 lingurita oregano uscat
- 1 lingurita de patrunjel uscat
Pentru sos:
- ½ ceasca unt
- 3 cesti spanac
- 4 catei de usturoi, zdrobit
- 2 cani lapte de soia
- 1 lingurita sare
- ½ lingurita piper negru
- 1 ½ cesti parmesan, ras
- ½ ceasca de branza ricotta
- ¼ cana de branza maruntita
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 180C.
Pregatiți sosul, topiti untul intr-o oala mare la foc mediu. Se adauga spanacul. Gatiti timp de 2-3 minute, apoi se adauga usturoiul si sotati pentru un minut. Se adauga laptele, sarea, parmezan, ricotta si branza.
Amestecati bine si se fierbe la foc mic timp de 15-20 minute, timp in care se fierb pastele.
Fierbeti pastele in apa clocotita aproximativ 10 minute. Intr-un castron mic combinati mozzarella, parmezan, branza si ricotta, busuiocul , oregano si patrunjelul. Puneti amestecul de branza intr-o punga, faceti o gaura in colt si umpleti pastele.
Se toarna jumatate din sos intr-o tava, adaugati pastele umplute. Se toarna restul de sos si se da la cuptor 25-30 de minute. Lasati sa se odihneasca si serviti.
Pofta buna!