Paste umplute cu dovleac si amaretti
PrinteazaPaste umplute cu dovleac si amaretti din: unt, maghiran proaspăt, parmezan, faină 00, faină remăcinată de grâu dur, oua, sare, dovleac, amaretti, mostarda, ceapă, ulei.
Ingrediente:
- 150 g de unt
- 50 g de maghiran proaspăt
- 150 g de parmezan
Pentru pastele proaspete:
- 350 g faină 00
- 150 g de faină remăcinată de grâu dur
- 4 ouă
- 2 gălbenuşuri
- 1 vârf de cuţit de sare
Pentru umplutură:
- 400 g dovleac
- 50 g de amaretti
- 50 g de mostarda
- 1/2 ceapă
- 50 g de unt
- ulei
- 200g de parmezan
- sare
Mod de preparare:
Tăiaţi dovleacul în bucăţi şi coaceţi-le timp de aproximativ o oră la 170°C. îndepărtaţi coaja dovleacului, tăiaţi-l în cubuleţe şi căliţi-l în tigaie timp de 15 minute la foc mediu, adăugând un pic de ulei, untul şi ceapa tăiată juliene.
Condimentaţi cu sare şi adăugaţi mostarda tăiată. Amestecaţi umplutura. Lăsaţi dovleacul să se răcească şi apoi adăugaţi parmezanul şi biscuiţii amaretti zdrobiţi.
Potriviţi de sare şi puneţi într-un poş. Amestecaţi ingredientele enumerate pentru aluat şi frământaţi cu mâna sau cu un robot de frământat aluat
Intindeţi aluatul cu un sucitor sau cu maşina de paste, apoi decupaţi cercuri în aluat cu ajutorul unui tăietor de patiserie sau cu un pahar răsturnat.
In centrul fiecărui cerc puneţi un moţ de umplutură cu poşul, apoi ungeţi marginile cercurilor de aluat cu o perie umedă şi închideţi-l. Formaţi cappelletto cum vedeţi în fotografia de jos.
Fierbeţi pastele în apă cu sare până se ridică la suprafaţă, scurgeţi-le imediat şi amestecaţi-le 1 minut în tigaie cu unt topit. Serviţi-le cu maghiran tocat şi parmezan.
Paste umplute cu dovleac si amaretti
Pofta buna!