Paste verzi cu pui şi gălbiori
PrinteazaO reteta delicioasa de paste cu: tagliatele, aripioare de pui, galbiori, ceapa, pasta de rosii, pasta de ardei iute, cascaval, sare, piper, busuioc verde, ulei.
- 300 g tagliatele verzi
- 300 g aripioare de pui
- 150 g gălbiori
- o ceapă
- o lingură cu pastă de roşii
- o linguriţă cu pastă de ardei iute
- 200 g caşcaval
- sare
- piper
- busuioc verde
- ulei de floarea-soarelui
Mod de preparare:
Intr-un castron se amestecă cu pasta de roşii cu pasta de ardei, trei linguri cu ulei, sare şi busuioc tocat. Se trec aripioarele de pui prin acest amestec, se pun într-un castron cu capac şi se introduc în congelator pentru 15 minute.
Se scot, se prăjesc în ulei sau se frig pe grătarul încins şi se pun într-un castron. Gălbiorii se spală, se taie în bucăţi mai mici şi se călesc în uleiul rămas de la aripioare împreună cu ceapa tocată mărunt. Pastele se fierb în apă cu puţină sare, se clătesc cu apă rece, se scurg şi se pun pe un platou.
Se aşază deasupra aripioarele de pui, gălbiorii cu ceapa prăjită şi se presară cu caşcaval dat pe râzătoare. Se presară busuioc proaspăt tocat şi se servesc imediat.
Paste verzi cu pui şi gălbiori
Pofta buna!