Paste cu vin rosu si busuioc

Printeaza

Paste cu vin rosu si busuioc din: paste, ceapa, telina, morcov, rosii, vin rosu, patrunjel, busuioc, ulei de masline, piper si sare.

Ingrediente:

  • 200 g paste tip fundiţe
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 ţelină potrivită
  • 4 roşii mai mititele
  • 1 pahar cu vin roşu
  • 1 legătură de pătrunjel
  • busuioc
  • ulei de măsline
  • piper
  • sare

Mod de preparare:

Taie ceapa mărunt şi căleşte-o în ulei, până capătă o culoare aurie. Adaugă apoi morcovul şi ţelina tăiate cubuleţe.

Condimentează cu puţin busuioc, sare şi piper, după gust. Stinge cu vin şi lasă să dea în câteva clocote.

Adaugă apoi pastele fierte separat în apa cu sare şi scurse bine. La final, pune roşiile opărite şi tăiate în jumătăţi.

Lasă câteva minute la cuptor să se întrepătrundă aromele. Serveşte cu pătrunjel tocat fin.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.