Paste cu vin rosu si busuioc
PrinteazaPaste cu vin rosu si busuioc din: paste, ceapa, telina, morcov, rosii, vin rosu, patrunjel, busuioc, ulei de masline, piper si sare.
Ingrediente:
- 200 g paste tip fundiţe
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 ţelină potrivită
- 4 roşii mai mititele
- 1 pahar cu vin roşu
- 1 legătură de pătrunjel
- busuioc
- ulei de măsline
- piper
- sare
Mod de preparare:
Taie ceapa mărunt şi căleşte-o în ulei, până capătă o culoare aurie. Adaugă apoi morcovul şi ţelina tăiate cubuleţe.
Condimentează cu puţin busuioc, sare şi piper, după gust. Stinge cu vin şi lasă să dea în câteva clocote.
Adaugă apoi pastele fierte separat în apa cu sare şi scurse bine. La final, pune roşiile opărite şi tăiate în jumătăţi.
Lasă câteva minute la cuptor să se întrepătrundă aromele. Serveşte cu pătrunjel tocat fin.
Pofta buna!