Paste cu vinete picante, rosii, busuioc si parmezan
PrinteazaPaste cu vinete picante, rosii, busuioc si parmezan din: vânătă, seminţe de coriandru, ardei iuţi roşii, ulei de măsline, conservă de roşii prunişoare italiene, măsline negre, sare, piper negru, oţet din vin roşu, paste stracci, busuioc proaspăt, parmezan.
- 1 vânătă mare, tăiată în cubulete cu latura de 1 cm
- 1 linguriţă seminţe de coriandru, zdrobite
- 1-2 ardei iuţi roşii, uscaţi şi mărunţiti
- ulei de măsline
- conservă de 400 g roşii prunişoare italiene de bună calitate, fără pieliţe, scurse şi tocate
- 2 mâini bune de măsline negre, fără sâmburi
- sare si piper negru proaspăt măcinat
- puţin oţet din vin roşu (opţional)
- paste stracci
- 2 mâini bune de busuioc proaspăt
- 2 mâini bune de parmezan ras
Mod de preparare:
Intr-o tigaie încinsă, prăjiţi vânătă, seminţele de coriandru şi ardeii iuţi, în vreo 2 linguri mari de ulei de măsline, până când se rumenesc frumos.
Puneţi mai mult ulei de măsline, dacă e cazul. Adăugaţi roşiile tocate şi gătiţi-le şi pe ele vreme de 5 minute înainte de a pune măslinele.
Continuaţi să căliţi ingredientele până când obţineţi o consistenţă apetisantă, asemănătoare unui sos.
Asezonaţi după gust cu sare, piper şi, eventual, puţin oţet din vin roşu.
Fierbeţi pastele stracci în apă sărată clocotită până când se fac „al dente” (se înmoaie si pot fî mestecate).
Strecuraţi-le si turnaţi peste ele sosul.
Amestecaţi toate ingredientele, puneţi busuiocul şi serviţi cu parmezan ras deasupra.
Paste cu vinete picante, rosii, busuioc si parmezan
Pofta buna!