Salată de amarant și legume la grătar din: boabe de amarant, apa, sare, ceapa rosie, ardei gras, dovlecel, ulei de masline, frunze de busuioc, otet balsamic, sare, piper. Amarantul este o plantă benefică pentru sănătate, fiind unul dintre cele mai nutritive alimente cunoscute și având o valoare proteică mai mare decât orezul, făina integrală de grâu, […]
Paste cu vinete si sos roşu
PrinteazaPaste cu vinete si sos roşu din: paste, rosii decojite, vinete, ricotta, ulei de masline, frunze busuioc verde, ceapa, usturoi, sare, piper.
Ingrediente:
- 500 g paste
- 400 g rosii decojite, taiate cubulete
- 2 vinete potrivite
- 80 g ricotta
- 5-6 linguri ulei de masline
- cateva frunze busuioc verde
- 1 ceapa mica
- 2 catei de usturoi
- sare si piper proaspat macinat
Mod de preparare:
In 3 linguri de ulei se calesc ceapa si usturoiul. Odată ce capătă o culoare aurie ceapa este semn că trebuie adăugate roşiile decojite, tăiate cubuleţe. Se condimentează cu sare şi piper după gust şi se lasă pe foc pentru 20 de minute.
Între timp se prăjesc şi vinetele în uleiul rămas, spălate în prealabil şi tăiate în felii de aproximativ 2 cm.
Când sunt gata, se mai mărunţesc puţin.
Sosul de roşii împreună cu vinetele se amestecă cu pastele fierte conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
Pentru decor şi gust se presară brânză şi busuioc deasupra. Se condimentează cu sare şi piper proaspăt măcinat.
Paste cu vinete si sos roşu
Pofta buna!
Puding de Tapioca cu Mango și Cocos
Puding de Tapioca cu Mango și Cocos din: tapioca, lapte de cocos, indulcitor sau zahar, extract de vanilie, mango, fulgi de cocos. Ingrediente: 1/2 cana de tapioca 2 cani de lapte de cocos 1/4 cana de zahar sau indulcitor de alegere 1 lingurita de extract de vanilie 1 mango copt, curatat si taiat cubulete […]