Pastel del cedas (Spania)
PrinteazaPastel del cedas
- 250 g ciuperci
- 2 cepe tocate
- 9 oua
- 1 fir mare de praz
- 6 felii de branza
- 500 g smantana
- 1 pahar ulei
- suc de rosii
- sare
- piper
- busuioc
Mod de preparare:
Se calesc ceapa si prazul, dupa care se adauga ciupercipe, piper, sare si busuioc. Se amesteca bine. Se amesteca ouale batute cu suc de rosii, smantana, branza taiata marunt si cu amestecul de ciuperci.
Se pune intr-un vas de yena tapetat cu ulei si se lasa la cuptor pana la 2 ore. Se verifica din timp in timp cu o furculita (daca este uscata, gata).
Sosul de smantana:
Se topesc 50 g unt, se adauga o lingurita faina si se tine la foc mic amestacand continuu. Se adauga un pahar smantana si busuioc si se mai lasa la foc cateva minute. Se serveste fierbinte cu sosul de smantana deasupra.
Pofta buna!