Pastele – aliment esential
PrinteazaPastele promit viaţă lungă şi aduc fericirea. Aşa spune un vechi proverb chinezesc, cunoscut pretutindeni în Asia.
Pastele sunt în bucătăria asiatică la fel de îndrăgite ca şi orezul. In anumite ţinuturi ele reprezintă alimentul de bază. Desigur că nu ar putea înlocui total orezul, şi în parte se obţin din făină de orez.
Fideaua, de exemplu, se prepară din făină de soia şi îşi păstrează transparenţa şi după înmuiere. Peste ea se toarnă lichid, se dă un clocot, astfel că nu necesită un timp deosebit de preparare.
Tăiţeii de orez sunt uscaţi, aproape transparenţi, şi spre deosebire de fidea, devin în urma înmuierii albi ca zăpada. Aceşti tăiţei sunt produşi din făină de orez şi au gustul fin asemănător orezului.
Pastele – aliment esential