Pasteta de curcan in aluat cu branza
PrinteazaPasteta de curcan in aluat cu branza din: faina, unt, branza, oua, smantana, praf de copt, sare, piper, carne de curcan, usturoi, ceapa, smantana, masline, ulei.
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 350 g făină pentru patiserie
- 250 g unt
- 250 g brânză dulce bine scursă
- 1 gălbenuş
- 1 lingură smântână
- 1 vârf de cuţit praf de copt
- sare
Pentru umplutură:
- 500 g carne de curcan
- 2 fire usturoi verde
- 1 legătură ceapă verde
- 3 linguri smântână
- 2 albuşuri
- 100 g măsline naturale sare
- 2 linguri ulei
- 2 linguri unt pentru tavă
- 1 gălbenuş pentru uns
- piper
Mod de preparare:
Cerni făina cu sarea şi praful de copt. O freci cu untul rece tăiat cubuleţe, formând astfel o compoziţie nisipoasă. Adaugi gălbenuşul smântână şi brânza dulce şi frămânţi energic, până obţii un aluat omogen, elastic şi uşor de modelat.
Inveleşti aluatul în folie alimentară şi-l păstrezi la rece pentru 30 de minute. Cureţi ceapa şi usturoiul, le speli, le tai mărunt şi le căleşti în 2 linguri de ulei.
Treci carnea prin maşina de tocat, apoi o amesteci împreună cu albuşurile, ceapa răcită, smântână şi măslinele feliate.
Omogenizezi umplutura, după care o sărezi şi condimentezi după gust.
Pe planşeta presărată cu făină, întinzi aluatul în foaie subţire, de 4-5 mm.
Tai pătrate de aluat şi pui câte o lingură de umplutură, apoi pliezi aluatul pe diagonală şi presezi pătratele cu furculiţa.
Aşezi pliculeţele pe tava unsă cu unt şi le coci 40-45 de minute, la foc mediu.
Le scoţi din cuptor şi, cât sunt calde, le ungi cu gălbenuş bătut cu putină sare.
Pasteta de curcan in aluat cu branza
Pofta buna!