Pastetă de pui în crusta
PrinteazaPastetă de pui în crusta din: faina, unt rece, branza de vaci, sare, piept de pui, usturoi, smantana, albusuri, masline verzi, ulei, sare, piper.
pentru aluat:
- 300 g faina
- 250 g unt rece
- 25 g branza de vaci bine scursa
- sare
pentru umplutura:
- 2 bucati piept de pui dezosat
- 2-3 catei de usturoi
- 3 linguri smantana groasa
- 2 albusuri
- 150 g masline verzi sau fistic
- unt sau ulei pentru uns tava
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cerni făina cu linguriţă de sare, o freci cu untul rece tăiat bucăţele până când se formează o compoziţie nisipoasă. Adaugi brânza de vaci şi frămânţi energic până devine un aluat omogen, elastic, uşor de modelat. îl înveleşti în folie alimentară şi-l laşi la rece circa 30 de minute.
Intre timp, treci, de două ori, carnea de pui prin maşina de tocat pentru a obţine o pastă foarte fină. Adaugi usturoiul zdrobit, smântână, albuşurile, măslinele felia- te, sare şi piper, după gust.
Amesteci foarte bine. Intinzi aluatul în foaie subţire cât lungimea tăvii, aşezi pasteta şi rulezi. Pui ru- loul într-o tavă unsă cu puţin unt şi o coci circa 45 de minute, la foc potrivit. O tai felii după ce se răceşte.
Pastetă de pui în crusta
Pofta buna!