Pastilla de rata in untura
PrinteazaO reteta de pastilla de rata in untura din: aripi si piept de rata, foi de placinta, hasme, portocala, coriandru, ou, miere, migdale, scortisoara, chimen, ghimbir, patrunjel, unt, sare, piper si zahar pudra.
- 4 aripi (plus pieptul) in untura
- 12 foi de placinta
- 2 hasme
- 1 portocala
- 6 fire coriandru
- 1 ou
- 3 linguri miere
- 80 g migdale curatate
- cate 1 lingurita de scortisoara, chimen, ghimbir
- 6 fire de patrunjel
- 100 g unt
- sare
- piper
pentru decor:
- zahar pudra
Mod de preparare:
Scurgeti rata si puneti-o deoparte. Spalati portocala, curatati coaja in fasii foarte subtiri si opariti-le 5 minute, apoi scurgeti-le pe hartie absorbanta. Stoarceti portocala, strecurati sucul. Curatati si tocati hasmele.
Scoateti cat de multa grasime din curul carnii si rumeniti-o circa 15 minute intr-o tigaie, impreuna cu hasmele. Turnati sucul de portocala si mierea in aceeasi tigaie.
Pe foc mic, adaugati oul batut, amestecand continuu, pana la obţinerea unei creme, incorporaţi apoi fâşiile de coajă şi verdeţurile tocate. Puneţi deoparte.
Prăjiţi uşor migdalele într-o tigaie, fără ulei, măcinaţi-le şi amestecaţi-le cu mirodeniile. Dezosaţi carnea, scoateţi pielea şi tăiaţi-o în fâşii, încălziţi cuptorul la 180 C.
Ungeţi foile de plăcintă cu unt topit, cu o pensulă. Ungeţi cu unt o formă, puneţi-o în tava pentru cuptor şi tapetaţi-o cu 3 foi de plăcintă.
Presăraţi 1/3 din migdalele cu arome, stropiţi cu o parte din crema de ouă, aşezaţi un strat de carne şi acoperiţi cu 3 foi de plăcintă. Continuaţi astfel şi terminaţi cu 3 foi de plăcintă.
Puneţi la cuptor pentru 15 min. Scoateţi forma din cuptor, scoateţi pastilla din ea, aşezaţi-o în tava pentru cuptor şi continuaţi coacerea încă 5 min.
Aşezaţi pastilla pe un platou, decoraţi cu zahăr şi scorţişoară.
Pastilla de rata in untura
Pofta buna!