Pastitio
PrinteazaPastitio din: macaroane, ceapa, usturoi, morcov, rosii la conserva, carne de vitel, sare, piper, vin, oregano, unt, faina, lapte, nucsoara, dafin, parmezan.
Ingrediente:
Pentru sosul de carne:
- 500 g carne de viţel, tocată
- sare
- piper
- 100 ml vin alb
- 1 linguriţă oregano uscat
Pentru sosul Bechamel:
- 50 g unt
- 50 g făină
- 500 ml lapte
- sare
- piper
- nucşoară
- 1 foaie de dafin
Pentru crustă:
- 50 g parmezan
Mod de preparare:
Fierbi macaroanele, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Cureţi ceapa şi căţeii de usturoi şi îi toci mărunt, iar morcovul curăţat îl dai pe răzătoarea mică.
Pui legumele la călit într-un wok. Condimentezi după gust cu sare, piper, oregano, şi laşi legumele să se călească, iar când s-au înmuiat, adaugi carnea tocată.
Pregăteşti sosul de carne aşa:
Pasezi roşiile din conservă şi le adaugi peste carne. Pui şi vinul şi laşi să fiarbă, la foc mic, timp de 45-50 de minute, până scade zeama şi carnea este bine făcută.
Pregăteşi sosul Bechamel aşa:
Separat, topeşti untul, adaugi făina şi o căleşti. Adaugi apoi laptele, puţin câte puţin, până îl încorporezi pe tot. Adaugi nucşoara, foaia de dafin, sare şi piper după gust.
Amesteci permanent şi laşi să fiarbă până se îngroaşă ca un sos. Dai vasul deoparte şi laşi să se răcească. Ungi o tavă cu unt şi pui un strat de sos Bechamel.
Peste sos aşezi jumătate din cantitatea de macaroane, pe lungime. Repartizezi deasupra sosul de carne tocată, adaugi un strat de sos Bechamel şi acoperi cu restul de macaroane. Torni deasupra restul de sos Bechamel şi presari parmezanul ras.
Introduci tava în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 35-40 de minute, până se rumeneşte frumos.
Pofta buna!