Pastitsio

Printeaza

Pastitsio din: macaroane, cascaval, ulei, sare, carne tocata de vita, rosii, ceapa, usturoi, vin, scortisoara, cuisoare, oregano, zahar, patrunjel, piper, lapte, unt, faina, oua.

Ingrediente:Pastitsio

  • 1 pachet de macaroane lungi şi groase
  • 150 g caşcaval
  • 20 ml ulei de măsline
  • sare după gust

Pentru umplutură:

  • 600 g carne tocată de vită
  • 600 g roşii coapte
  • 1 ceapă mare
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 cană devin roşu
  • 60 ml ulei de măsline
  • 1 băţ de scorţişoară
  • 3 cuişoare
  • 1 vârf de cuţit de oregano uscat
  • 1 vârf de cuţit de zahăr
  • 1/2 legătură de pătrunjel
  • sare şi piper negru după gust

Pentru sosul bechamel:

  • 1 litru de lapte
  • 100 g unt
  • 100 g făină
  • 2 ouă
  • sare după gust

 

Mod de preparare:

Fierbeţi macaroanele al dente, în apa sărată. Scurgeţi apa şi stropiţi-le cu ulei dg’măsline, pentru a nu se lipi unele de altele.

Pentru umplutură, încingeţi uleiul de măsline şi căliţi ceapa şi usturoiul, ambele tocate mărunt. Adăugaţi carnea tocată şi amestecaţi, pentru a evita formarea de cocoloaşe, apoi aromele: scorţişoara, cuişoarele, oregano, sarea şi piperul negru după gust. Turnaţi vinul şi amestecaţi.

Adăugaţi roşiile tăiate în cuburi, zahărul şi presăraţi pătrunjel tocat. Când umplutura s-a îngroşat, luaţi-o de pe foc, scoţând cuişoarele şi scorţişoara din oală.

Pentru sosul bechamel, încingeţi untul într-o tigaie, adăugaţi făina şi prăjiţi-o până când devine aurie, amestecând încontinuu. Adăugaţi sarea şi laptele cald. Lăsaţi pe foc până când se îngroaşă, apoi adăugaţi ouăle.

Aşezaţi jumătate din cantitatea de macaroane într-o tavă tapetată cu foaie de copt. Adăugaţi umplutura şi acoperiţi cu restul macaroanelor. Turnaţi sosul bechamel şi introduceţi pentru aproximativ 40 de minute în cuptorul preîncălzit la 200°C. Presăraţi caşcavalul topit cu 10 minute înainte de a scoate mâncarea din cuptor.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.