Pastramă de Oaie în Sos Aromat din: pastrama de oaie, miere, otet balsamic, rozmarin, usturoi, sare de mare, piper negru. Redescoperiți plăcerea gustului autentic cu această rețetă unică de pastramă de oaie în sos aromat, coaptă la cuptor. Inspirată din tradiția culinară românească și imbogățită cu un aer modern, această rețetă este perfectă pentru a […]
Pastrama de berbec (oaie) la gratar
PrinteazaPastrama de berbec (oaie) la gratar din: pastrama sarata de oaie. Pastrama de oaie este un preparat emblematic al bucătăriei românești, cunoscut pentru gustul său profund și aromele complexe.
Acest preparat tradițional este realizat printr-un proces meticulos de marinare și afumare, care transformă carnea de oaie într-o adevărată delicatesă.
Ingrediente:
- 1/2 kg pastramă sărată de oaie
Mod de preparare Pastrama de berbec (oaie) la gratar:
Pastrama se ţine la desărat în apă caldă mai multe ore (minimum 2). Din timp în timp, se schimbă apa.
Se pune apoi la scurs şi se taie în fâşii late de 2-3 cm, iar fiecare fâşie se crestează adânc pe lăţime la distanţe de 1-2 cm, în final fiecare bucată semănând cu un pieptene.
Fâşiile de pastramă astfel pregătite se pun la grătar, la foc mediu, şi se rumenesc pe ambele părţi.
Se servesc cu mămăliguţă şi must de struguri sau cu vin sec.
Pastrama de berbec (oaie) este o mare delicatesă, însă condiţia esenţială este să fie bine pregătită (inclusiv feliile tăiate bine, ca mai sus) şi neapărat bine desărată.
Pofta buna!
Pastramă de Oaie la Cuptor din: pastrama de oaie, usturoi, ulei de masline, boia de ardei dulce, cimbru uscat, sare, piper negru. Descoperiți savoarea autentică cu această rețetă de pastramă de oaie la cuptor, o delicatesă tradițională ce îmbină perfect gustul intens cu o preparare simplă și o valoare nutritivă echilibrată. Originară din bucătăria românească, […]