Pastramă de berbecuţ în aluat

Printeaza

O reteta delicioasa de pastrama de berbecut in aluat din: pastrama de berbec, paine, ceapa rosie, vin rosu, ulei, oua, rozmarin, sare si piper.

Ingrediente:Pastramă de berbecuţ în aluat

  • 800g pastramă de berbecut
  • 500g aluat de pâine
  • 1 ceapă roşie
  • 150ml vin roşu
  • 50ml ulei
  • 4 ouă
  • 2 fire de rozmarin
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Tăiaţi pastramaîn feliuţe şi prăjiţi-o înăbuşit în ulei, împreună cu vinul. După ce vinul se evaporă, adăugaţi ceapa curăţată, spălată şi tăiată julienne.

Căliţi ceapa, împreună cu pastrama, până când ceapa se înmoaie bine şi începe să se cara- melizeze.

Fierbeţi ouăle, lăsaţi-le puţin să se răcească, curăţaţi-le de coajă şi tăiaţi-le în sferturi, pe ver­ticală. Intindeţi din aluat două foi subţiri, apoi puneţi o foaie de aluat într-o tavă.

Intindeţi pe foaia de aluat pastrama de berbecuţ, apoi peste aceasta puneţi sferturile de ou şi firele de rozmarin.

Presăraţi cu sare şi piper după gust, apoi puneţi deasupra foaia de aluat ră­masă.

Uniţi cele două foi de aluat pe margini răsucind aluatul şi faceţi câteva găurele în foaia de aluat de deasupra.

Puneţi tava în cuptorul încins şi coaceţi la foc potrivit circa 30-35 de minute sau până când se rumeneşte frumos deasupra. Lăsaţi puţin să se răcească, apoi porţionaţi şi serviţi pastrama de berbecut în aluat fierbinte.

Pastramă de berbecuţ în aluat

Pastramă de berbecuţ în aluat

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.