Marmeladă de Dovleac cu Nuci: O Rețetă Aromată. Este o combinație delicioasă de dulceață și textură crocantă, perfectă pentru toamnă sau ca un cadou homemade în timpul sărbătorilor. Această rețetă transformă simplul dovleac într-o delicatesă rafinată, îmbogățită cu nuci crocante și arome de condimente. Ingrediente Dovleac (1 kg, curățat și tăiat cuburi mici): Dovleacul este […]
Pastramă de berbecuţ în aluat
PrinteazaPastrama de berbecut in aluat din: pastrama de berbec, paine, ceapa rosie, vin rosu, ulei, oua, rozmarin, sare si piper.
Ingrediente:
- 800g pastramă de berbecut
- 500g aluat de pâine
- 1 ceapă roşie
- 150ml vin roşu
- 50ml ulei
- 4 ouă
- 2 fire de rozmarin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tăiaţi pastramaîn feliuţe şi prăjiţi-o înăbuşit în ulei, împreună cu vinul. După ce vinul se evaporă, adăugaţi ceapa curăţată, spălată şi tăiată julienne.
Căliţi ceapa, împreună cu pastrama, până când ceapa se înmoaie bine şi începe să se cara- melizeze.
Fierbeţi ouăle, lăsaţi-le puţin să se răcească, curăţaţi-le de coajă şi tăiaţi-le în sferturi, pe verticală. Intindeţi din aluat două foi subţiri, apoi puneţi o foaie de aluat într-o tavă.
Intindeţi pe foaia de aluat pastrama de berbecuţ, apoi peste aceasta puneţi sferturile de ou şi firele de rozmarin.
Presăraţi cu sare şi piper după gust, apoi puneţi deasupra foaia de aluat rămasă.
Uniţi cele două foi de aluat pe margini răsucind aluatul şi faceţi câteva găurele în foaia de aluat de deasupra.
Puneţi tava în cuptorul încins şi coaceţi la foc potrivit circa 30-35 de minute sau până când se rumeneşte frumos deasupra.
Lăsaţi puţin să se răcească, apoi porţionaţi şi serviţi pastrama de berbecut în aluat fierbinte.
Pastramă de berbecuţ în aluat
Pofta buna!
Decoct de urzică pentru detoxifiere
Decoct de urzică pentru detoxifiere: Remediu natural pentru curățarea organismului. Urzica (Urtica dioica) este una dintre cele mai valoroase plante medicinale, cunoscută pentru proprietățile sale detoxifiante, diuretice și antiinflamatoare. Decoctul de urzică ajută la curățarea sângelui, eliminarea toxinelor și susținerea funcției renale și hepatice. Ingrediente pentru decoctul de urzică 2 linguri de frunze uscate sau […]