Pastrama de berbec (oaie) la gratar din: pastrama sarata de oaie. Ingrediente: 1/2 kg pastramă sărată de oaie Mod de preparare: Pastrama se ţine la desărat în apă caldă mai multe ore (minimum 2). Din timp în timp, se schimbă apa. Se pune apoi la scurs şi se taie în fâşii late de 2-3 […]
Pastrama de berbecuţ pe pat de cartofi noi
PrinteazaPastrama de berbecuţ pe pat de cartofi noi din: pastrama de berbecut, cartofi, ou, ulei, telemea de oaie, sare si piper.
- 500 g pastrama de berbecut (din pulpa)
- 1 kg cartofi noi
- 1 ou
- 100 ml ulei
- 150 g telemea de oaie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi pastrama de pieliţe şi tendoane, apoi prăjiţi-o la foc mare în 3-4 linguri de ulei până când se rumeneşte puţin, după care scoateţi-o pe un fund de lemn şi tăiaţi-o în feliuţe subţiri.
Curăţaţi cartofii, spălaţi-i şi daţi-i pe răzătoarea mare,
Storceţi-i bine de zeama pe care o lasă.
Presăraţi cartofii raşi cu sare şi piper şi amestecaţi-i cu oul bătut.
Formaţi 4 grămăjoare presaţi-le între palmele umede şi prăjiţi-le în uleiul rămas bine încins.
Când s-au rumenit bine pe ambele părţi scoateţi-le pe farfurii şi puneţi deasupra fiecărui pat de pat de cartofi feliuet de pastrama.
Presăraţi deasupra telemea dată pe răzătoarea mare şi serviţi preparatul cald.
Pastrama de berbecuţ pe pat de cartofi noi
Pofta buna!
poate iti place si:
Pastrama de berbec (oaie) la gratar
Pofta buna!
Pastrama de berbecut este pur si simplu delicioasa
O nebunie e pastrama de berbecut 🙂