Pastrama de gasca cu cimbru
PrinteazaPastrama de gasca cu cimbru din: piept si pulpe de gasca, boabe de piper, boia, cimbru, usturoi, vin alb si sare grunjoasa.
- pieptul si pulpele de la o gasca mai mare
- 1 lingura boabe de piper pisat (rosu, verde, alb, negru)
- 2 lingurite boia dulce
- 1 lingurita boia iute
- 1 lingura cimbru uscat
- 3 catei pisati de usturoi
- vin alb
- sare grunjoasa
Mod de preparare:
Dezosaţi pieptul şi pulpele, dacă doriţi. Dacă păstraţi oasele, trebuie să ţineţi carnea în saramură mai mult timp.
Amestecaţi condimentele cu puţină apă (vin alb, otet de mere, suc proaspăt de fructe – mere sau gutui). La 1 kg carne se adaugă 30 g (1 lingură mare) sare grunjoasă.
Cu pasta (baiţul) obţinută ungeţi peste tot bucăţile de carne. Aşezaţi-le apoi îndesat, suprapuse, într-un vas, preferabil din lemn.
Puneţi vasul în loc întunecat, rece, uscat. în fiecar zi întoarceţi bucăţile de carne în aşa fel încât cele de deasupra să ajungă dedesubt şi invers, pentru a fi cuprinse uniform de baiţ.
După 1 săptămână, scoateţi carnea şi lăsaţi-o la zvântat 24 de ore în loc rece, eventual în curenţi de aer rece. Puneţi carnea la fum. Afumarea să se facă treptat, timp de maximum 1 săptămână.
Păstraţi pastrama intr-un loc răcoros, uscat.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/gasca