Pastrama de manzat cu usturoi si vin
PrinteazaPastrama de manzat cu usturoi si vin din: carne de manzat, vin, sare, chimion, silitra, usturoi, ardei.
- carne de manzat
- sare
- 1 l vin
- 3 linguri de silitră
- 250 g chimion praf
- 5 căpăţâni de usturoi
- 5 ardei
Mod de preparare:
Se taie bucăţi late de carne de 3-5 cm grosime. Se dau cu sare multă şi se lasă într-un vas timp de 8-10 zile.
Se amestecă într-un litru de vin 3 linguri de silitră, 250 g chimion praf, 5 căpăţâni de usturoi pisat, 5 ardei. Pastrama se freacă cu această pastă şi apoi se lasă încă 2-3 zile.
Se scurge, se lasa la vânt, apoi se pune într-un loc uscat şi răcoros.
Pofta buna!