Pastrama de miel marinata la gratar
PrinteazaPastrama de miel la gratar din: carne de miel, ulei, vin, dafin, sare, pper, pasta de rosii, busuioc, chimen, menta, usturoi.
- 1-1,5 kg carne de miel (pulpă)
Pentru baiţ:
- 2 linguri ulei
- 8 linguri vin alb
- 3-4 foi de dafin
- sare
- 1 lingură piper boabe
- 2 linguri pastă de roşii
- 1/2 lingură piper pisat
- 1/2 lingură busuioc
- 1/2 lingură chimen
- 1/2 lingură mentă
- 2 căpăţâni de usturoi, curăţat şi pisat
Mod de preparare:
Speli carnea şi o porţionezi.
Amesteci toate ingredientele pentru baiţ şi le pui într-un vas sau într-o pungă din plastic. Adaugi carnea, care trebuie să fie bine acoperită de soluţia pentru baiţ. Laşi punga în frigider 2 zile.
Când o scoţi, ştergi bine carnea cu un prosop de bucătărie şi o pui pe grătarul încins.
Pofta buna!