Pastrama de porc cu usturoi

Printeaza

Pastrama de porc cu usturoi din: carne de porc, cimbru, usturoi, piper, boia, sare, silitra.

Ingrediente:Pastrama de porc cu usturoi

  • 1 căpăţână de usturoi pisat
  • 1 lingură sare
  • 1 g silitră
  • 1 linguriţă boia de ardei
  • 3 g piper
  • cimbru
  • 1 kg carne de porc

 

Mod de preparare:

Se amestecă 1 căpăţână de usturoi pisat, 1 lingură sare, 1 g silitră, 1 linguriţă boia de ardei, 3 g piper, frunze de cimbru mărunţite. Se taie fâşii late 1 kg carne de porc macră, apoi se trec prin mirodenii.

Se pune carnea într-un vas şi se acoperă cu restul mirodeniilor. Se aşază o greutate şi se lasă 3-4 zile la 10°C.

Se afumă la fum cald, 2 zile.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.