Pastrama de porc cu usturoi
PrinteazaPastrama de porc cu usturoi din: carne de porc, cimbru, usturoi, piper, boia, sare, silitra.
- 1 căpăţână de usturoi pisat
- 1 lingură sare
- 1 g silitră
- 1 linguriţă boia de ardei
- 3 g piper
- cimbru
- 1 kg carne de porc
Mod de preparare:
Se amestecă 1 căpăţână de usturoi pisat, 1 lingură sare, 1 g silitră, 1 linguriţă boia de ardei, 3 g piper, frunze de cimbru mărunţite. Se taie fâşii late 1 kg carne de porc macră, apoi se trec prin mirodenii.
Se pune carnea într-un vas şi se acoperă cu restul mirodeniilor. Se aşază o greutate şi se lasă 3-4 zile la 10°C.
Se afumă la fum cald, 2 zile.
Pofta buna!