Pastrama de porc la gratar cu muraturi
PrinteazaPastrama de porc la gratar cu muraturi din: pulpa de porc, ulei din samburi de struguri, boia de ardei dulce, usturoi, ceapa, cimbru, castraveti murati, gogosari murati, sare si piper.
- 800 g pulpa de porc
- 100 ml ulei din samburi de struguri
- 3 linguri boia de ardei dulce
- 5-6 linguri boia de ardei dulce
- 5-6 catei de usturoi
- 1 ceapa
- 1 lingura cimbru uscat
- 500 g castraveti murati
- 500 g gogosari murati
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tăiaţi carnea în felii de circa 2cm grosime şi puneţi feliile într-un castron. Puneţi peste acestea uleiul, usturoiul pisat, boiaua de ardei, ceapa tocată, cimbrul sare şi piper, proaspăt măcinat.
Omogenizaţi bine şi acoperiţi castronul cu folie de plastic. Puneţi-l la rece pentru cel puţin 48 de ore.
Frigeţi bucăţile de pastrama, astfel pregătite, pe un grătar încins şi serviţi cu castraveţi şi gogoşari muraţi.
Pofta buna!