Pastrama de pui cu cimbru
PrinteazaPastrama de pui cu cimbru din: pui, lamaie, rom, ulei, ceapa, usturoi, cimbru, ardei, ienibahar, sare, piper.
- 1 pui de 1,5-2 kg, tăiat în 10 bucăţi
- sucul de la o lămâie verde
- puţin rom
- 50 ml ulei vegetal
- 10 fire de ceapă verde, tocate mărunt
- 4 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
- 2 linguri cimbru uscat
- 2 ardei iuţi Scotch bonnet, fără seminţe, tocaţi mărunt
- 4 linguriţe ienibahar măcinat
- 4 linguriţe ghimbir măcinat
- 4 linguriţe scorţişoară măcinată
- 2 linguriţe nucşoară măcinată
- 2 linguriţe sare
- 2 linguriţe piper negru proaspăt măcinat
- 2 linguriţe zahăr brun
Mod de preparare:
Puneţi bucăţile de pui într-un castron mare, stropiţi-le cu sucul de lămâie verde şi amestecaţi-le bine. Apoi puneţi celelalte ingrediente într-un blender şi cu amestecul obţinut frecaţi bine bucăţile de carne.
Puneţi carnea la frigider 3-4 ore, întorcând-o din când în când.
Când doriţi să o pregătiţi, scoateţi carnea din marinată, asezonaţi-o şi prăjiţi-o la grătar, întorcând-o de 2-3 ori.
Pofta buna!