Paste cu Pecorino Romano și Piper Negru din: paste, pecorino romano, unt, ulei de masline extravirgin, piper negru, sare. Această rețetă este o variantă a unei mâncăruri clasice italiene și se bazează pe câteva ingrediente simple pentru a crea un fel de mâncare cu adevărat delicios. Ingrediente: 350 g de paste (de preferat spaghetti sau […]
Pastrama de miel la gratar
PrinteazaPastrama de miel la gratar din: carne de miel, ulei, vin, dafin, sae, pper, pasta de rosii, busuioc, chimen, menta, usturoi.
Ingrediente:
- 1-1,5 kg carne de miel (pulpă şi costiţe antricot)
baiţ:
- 2 linguri ulei
- 8 linguri vin alb
- 3-4 foi de dafin
- sare
- 1 lingură piper boabe
- 2 linguri pastă de roşii
- 1/2 lingură piper pisat
- 1/2 lingură busuioc
- 1/2 lingură chimen
- 1/2 lingură mentă
- 2 căpăţâni de usturoi, curăţat şi pisat
Mod de preparare:
Speli carnea şi o porţionezi. Amesteci toate ingredientele pentru baiţ şi le pui într-un vas sau într-o pungă din plastic.
Adaugi carnea, care trebuie să fie bine acoperită de soluţia pentru baiţ. Laşi punga în frigider 2 zile. Când o scoţi, ştergi bine carnea cu un prosop de bucătărie şi o pui pe grătarul încins.
Poţi servi pastrama de miel cu o salată, la alegere.
Pofta buna!
Porridge de ovăz cu fructe de pădure
Porridge de Ovăz cu Fructe de Pădure din: fulgi de ovaz, lapte, miere, sare, fructe de padure, miez de nuca. Porridge-ul de ovăz este o mâncare tradițională care a fost consumată de secole în mai multe culturi din întreaga lume. În funcție de regiune și cultură, ingredientele și metodele de preparare pot varia. De exemplu, […]