Pastrama de oaie cu usturoi din: pastrama, ulei, usturoi, malai, sare, apa. Ingrediente: 500 g pastramă de oaie 4 linguri cu ulei 4-5 căţei de usturoi 300 g mălai sare 1 l apă, pentru mămăligă Mod de preparare: Desăraţi pastrama în apă rece (dacă e nevoie), tăiaţi felii groase de 3-4 cm, prăjiţi în […]
Pastrama de oaie cu sos de gutui
PrinteazaPastrama de oaie cu sos de gutui din: pastrama de oaie, gutui, lamaie, vin spumos, miere.
- 600 g pastramă de oaie
- 3 gutui
- zeama de la 1 lămâie mare
- 375 ml vin spumos sec
- 3 linguri miere
Mod de preparare:
Cureţi gutuile de coajă, le tai în 8 şi îndepărtezi partea lemnoasă, cu seminţe.
Torni într-o cratiţă vinul spumos şi mierea, acoperi vasul cu un capac şi le laşi să ajungă la temperatura de fierbere.
Adaugi fructele şi le laşi să fiarbă până se înmoaie bine.
Treci sosul printr-o sită şi îl laşi să se răcească, apoi îl păstrezi în frigider până pregăteşti pastrama.
Tai pastrama în felii groase de cel mult 1 cm, pe care le crestezi adânc, ca să se pătrundă şi le frigi pe ambele părţi.
Serveşti pastrama împreună cu sosul de gutui.
Pastrama de oaie cu sos de gutui
Pofta buna!
poate iti place si:
Pastrama de berbec (oaie) la gratar
Pastrama de berbec (oaie) la gratar din: pastrama sarata de oaie. Ingrediente: 1/2 kg pastramă sărată de oaie Mod de preparare: Pastrama se ţine la desărat în apă caldă mai multe ore (minimum 2). Din timp în timp, se schimbă apa. Se pune apoi la scurs şi se taie în fâşii late de 2-3 […]
Pofta buna!