Pastrama de oaie cu sos de gutui

Printeaza

Pastrama de oaie cu sos de gutui din: pastrama de oaie, gutui, lamaie, vin spumos, miere.

 

Ingrediente:Pastrama_de_oaie_cu_sos_de_gutui

  • 600 g pastramă de oaie
  • 3 gutui
  • zeama de la 1 lămâie mare
  • 375 ml vin spumos sec
  • 3 linguri miere

 

 

Mod de preparare:

Cureţi gutuile de coajă, le tai în 8 şi îndepărtezi partea lemnoasă, cu seminţe.

Torni într-o cratiţă vinul spumos şi mierea, acoperi vasul cu un capac şi le laşi să ajungă la temperatura de fierbere.

Adaugi fructele şi le laşi să fiarbă până se înmoaie bine.

Treci sosul printr-o sită şi îl laşi să se răcească, apoi îl păstrezi în frigider până pregăteşti pastrama.

Tai pastrama în felii groase de cel mult 1 cm, pe care le crestezi adânc, ca să se pătrundă şi le frigi pe ambele părţi.

Serveşti pastrama împreună cu sosul de gutui.

 

Pastrama de oaie cu sos de gutui

Pastrama_de_oaie_cu_sos_de_gutui

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!


poate iti place si:

Pastrama de oaie cu legume

Pastrama de oaie cu usturoi

Pastrama de oaie cu usturoi din: pastrama, ulei, usturoi, malai, sare, apa. Ingrediente: 500 g pastramă de oaie 4 linguri cu ulei 4-5 căţei de usturoi 300 g mălai sare 1 l apă, pentru mămăligă   Mod de preparare: Desăraţi pastrama în apă rece (dacă e nevoie), tăiaţi felii groase de 3-4 cm, prăjiţi în […]

Pastrama de oaie cu legume

Pastrama de berbec (oaie) la gratar

Pastrama de berbec (oaie) la gratar din: pastrama sarata de oaie. Ingrediente: 1/2 kg pastramă sărată de oaie   Mod de preparare: Pastrama se ţine la desărat în apă caldă mai multe ore (minimum 2). Din timp în timp, se schimbă apa. Se pune apoi la scurs şi se taie în fâşii late de 2-3 […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.