Pastrama de oaie cu tocanita de legume
PrinteazaPastrama de oaie cu tocanita de legume din: pastrama de oaie, ulei, sare, piper, supa de carne, telina, lapte, morcovi, ceapa, cartofi, patrunjel, tarhon, rosii.
Ingrediente pastramă:
- 4 felii de pastramă de oaie
- 2 linguri ulei
- sare, piper
- 200 ml supă de carne
Ingrediente tocăniţă:
- 1 kg rădăcină de ţelină
- sare
- 250 ml lapte
- 2 morcovi
- 1 fir ţelină verde
- 2 cepe
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 l supă de carne
- 500 g cartofi
- 2 fire pătrunjel
- 1 fir tarhon
- 250 g roşii decojite
- sare, piper
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180 °C. Se prăjesc feliile de pastramă în ulei.
Se toarnă supa şi se acoperă vasul cu un capac. Se toarnă supa şi se lasă să se înăbuşe carnea la cuptor cca 35 minute.
Se stropeşte din când în când cu sos.
Se decojeşte ţelina şi se fierbe în apă cu sare şi lapte. Se scoate ţelina şi se lasă să se scurgă.
Se curăţă morcovii şi frunzele de ţelină şi se mărunţesc.
Ceapa se taie rondele şi se căleşte în ulei. Se adaugă ţelina (verde şi rădăcină) şi morcovii şi se călesc 2 min.
Se toarnă supa şi se lasă să fiarbă 10 min.
Se decojesc cartofii, se spală şi se taie cuburi. Se toacă verdeaţa. Se adaugă în tocăniţă, împreună cu cartofii; se lasă să mai fiarbă 20 minute.
Roşiile se taie cuburi, se adaugă în tocăniţă, se sărează şi se piperează.
Se taie felii pastrama şi se serveşte cu tocăniţa. Se ornează cu verdeaţă.
Pastrama de oaie cu tocanita de legume
Pofta buna!