Pastrama de pui

Printeaza

Pastrama de pui din: piept de pui, sare, zahar, foi de dafin, apa, boabe de ienibahar, piper negru, miere, ulei de masline, sos de soia, boia de ardei si piper negru.

Ingrediente:

  • piept de pui
  • 1 lingură cu sare
  • 1 lingură cu zahăr
  • 1 foaie de dafin
  • 300 ml apă
  • câteva boabe de ienibahar
  • câteva boabe de piper negru
  • 1 lingură cu miere
  • 1 lingură cu ulei de măsline
  • 1 linguriţă cu sos de soia
  • 1 linguriţă cu boia de ardei
  • 1/2 linguriţă cu piper negru măcinat

 

Mod de preparare:

Carnea se va marina în două etape. în prima, pune într-un bol zahărul, sarea, boabele de ienibahar şi de piper şi foaia de dafin. Toarnă apă cât să acopere carnea foarte bine, ames­tecă puţin ca să se dizolve sarea şi zahărul. în marinata astfel obţinută, pune pieptul de pui tăiat în două şi lasă-l ta frigider 24 de ore.

După 24 de ore, ames­tecă separat sosul de soia, uleiul, boiaua de ardei, piperul şi mierea de albine. Scoate carnea din marina­tă şi unge-o cu acest sos, pune-o din nou în marinată, acoperă cu un capac şi lasă la rece alte 24 de ore.

A doua zi, leagă fiecare bucată de carne cu aţă, pe toată lungimea, dându-i formă de sul. Aşază-le într-o tavă tapetată cu folie de aluminiu şi lasă la cuptor o oră. Din când în când, stro­peşte rulourile cu zeama din tavă.

Pastrama de pui

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.