Pastrama de vita cu ghimbir si scortisoara
PrinteazaPastrama de vita cu ghimbir si scortisoara din: piept de vita, apa, sare grunjoasa, zahar, cuisoare, usturoi, boabe de piper negru, boabe de mustar, coriandru, scortisoara, ghimbir.
- un kg piept de vita
pentru saramura:
- 500 ml apa
- 60 g sare grunjoasa
- 30 g zahar
- 2 cuisoare
- 6 catei de usturoi
- 1/4 lingurita boabe de piper negru
- 1/4 lingurita boabe de mustar
- 1/2 lingurita boabe de coriandru
- 1/4 baton scortisoara
- un varf cutit ghimbir macinat
Mod de preparare:
Toate ingredientele pentru saramură se pun la fiert şi se lasă până ce zahărul şi sarea s-au topit. Se lasă la răcit şi apoi, rece, saramura se pune la frigider pentru două ore.
Se toarnă saramura într-un vas mai mare unde este şi carnea care trebuie să fie în totalitate cuprinsă de marinată.
Se acoperă şi se lasă patru zile ia frigdier. Se scoate carnea, se usucă şi se afumă, apoi se fierbe în aburi aproximativ 3 ore.
Se lasă la răcit, se dă la frigider o noapte si apoi se consumă.
Pastrama de vita cu ghimbir si scortisoara
Pofta buna!