Bagheta cu pastrama, branza si ierburi din: baghete subţiri, pastrama, brânză telemea de oi (sau caşcaval), unt, cimbru, busuioc, mărar, tarhon, usturoi verde, sare, piper. Ingrediente: 2 baghete subţiri 300 g pastrama 300 g brânză telemea de oi (sau caşcaval) 60 g unt ierburi aromate, după gust (cimbru, busuioc, mărar, tarhon) 2-3 fire usturoi verde sare piper Mod de preparare: Tai […]
Pastrama de vitel cu condimente
PrinteazaPastrama de vitel cu condimente din: muschi de vitel, sare, ulei de malsine, cimbru, oregano, coriandru, piper, boia, busuioc, usturoi.
- 1,5 kg muşchi de vitel
- 2 linguri sare
- 100 ml ulei de măsline
- 2 linguri cimbru
- 2 linguri coriandru
- 1 lingură piper
- 2 linguri boia dulce
- 2 linguri busuioc
- 2 linguri oregano
- 2 linguri usturoi pisat
Mod de preparare:
Speli carnea şi o laşi întreagă în apă cu sare (1 lingură cu vârf de sare la 1 l de apă). Laşi carnea peste noapte în această saramură la rece.
A doua zi, scoţi carnea şi o ştergi foarte bine cu un şervet uscat. Amesteci uleiul cu toate ingredientele şi freci foarte bine carnea cu acest amestec.
Inveleşti carnea ermetic, în hârtie de copt. Aşezi carnea astfel învelită într-o tavă şi o dai la cuptorul încins în prealabil, timp de 30-40 de minute, la foc potrivit.
Rupi hârtia şi o mai laşi la cuptor, la foc maxim, timp de 30-40 de minute, închizi cuptorul şi o laşi în cuptorul încins până se răceşte.
Tai carnea felii şi presari deasupra câteva picături din sosul care se află în tavă. Pentru decor, poţi folosi o rămurică de cimbru.
Pastrama de vitel cu condimente
Pofta buna!
poate iti place si:
Salata cu pastrama de pui si legume
Salata cu pastrama de pui si legume din: pastrama din piept de pui, ridichi, salata verde, oua, ardei gras, castravete, ceapa verde, masline, maioneza, zeama de lamaie, rosie, sare, piper. Ingrediente: 200 g pastrama piept de pui 1 legatura ridichi 1 salata verde 2 oua 1 ardei gras rosu 1 castravete 2-3 fire ceapa verde […]
Pofta buna!