Pastrama de vitel
PrinteazaPastrama de vitel din: muschi de vitel, sare, ulei de masline, cimbru, coriandru, piper, boia, busuioc, oregano, usturoi.
- 1,5 kg muşchi de viţel
- 2 linguri sare
- 100 ml ulei de măsline
- 2 linguri cimbru
- 2 linguri coriandru
- 1 lingură piper
- 2 linguri boia dulce
- 2 linguri busuioc
- 2 linguri oregano
- 2 linguri usturoi pisat
Mod de preparare:
Speli carnea şi o laşi întreagă în apă cu sare (1 lingură cu vârf de sare la 1 l de apă).
Laşi carnea peste noapte în această saramură la rece.
A doua zi, scoţi carnea şi o ştergi foarte bine cu un şervet uscat. Amesteci uleiul cu toate ingredientele de mai sus şi freci foarte bine carnea cu acest amestec.
Opţional, poţi pune peste carne câteva fâşii de slăninuţă afumată, înveleşti carnea ermetic, în hârtie de copt.
Aşezi carnea astfel învelită într-o tavă şi o dai la cuptorul încins în prealabil, timp de 30-40 de minute, la foc potrivit.
Rupi hârtia şi o mai laşi la cuptor, la foc maxim, timp de 30-40 de minute, închizi cuptorul şi o laşi în cuptorul încins până se răceşte.
Tai carnea felii şi presari deasupra câteva picături din sosul care se află în tavă.
Pentru decor, poţi folosi o rămurică de cimbru.
Pastrama de vitel
Pofta buna!
Incoming search terms:
- pastrama de vita