Păstrăv la aburi cu usturoi şi ghimbir
PrinteazaO reteta de pastrav la aburi cu usturoi si ghimbir din: fileuri de pastrav, usturoi, ghimbir, sake, suc de lamaie si frunze de coriandru.
- 2 fileuri de păstrăv (de preferinţă somonat, se găseşte la Metro), fără piele, întregi sau tăiate în felii mari
- 1 căţel de usturoi, zdrobit
- 1 bucată de 1cm de ghimbir proaspăt, dat prin răzătoare
- 2 linguri de sake sau sherry sec (sau alt vin alb sec)
- sucul de la ½ lămâie
- 1 mână frunze de coriandru
Mod de preparare:
Se amestecă usturoiul, ghimbirul, sake (sau vin) şi sucul de lămâie şi se toarnă peste peşte.
Se aşază peştele într-un aparat de fiert la aburi (sau într-o sită, pusă deasupra unei cratiţe în care fierbe apă şi acoperită cu un capac), şi se lasă 5-6 minute sau până când peştele este bine făcut.
Se presară cu coriandru şi se serveşte cu orez fiert sau cu tăieţei.
Păstrăv la aburi cu usturoi şi ghimbir
Pofta buna!
Bine mai arata pastravul asta 🙂 Mi-ai facut pofta