Pastrav afumat cu cartofi
PrinteazaPastrav afumat cu cartofi din: cartofi, tarhon, ceapa, otet, ulei, rucola, pastrav.
- 500 g de cartofi noi
- 1 legătură mică de tarhon, fără tulpini şi cu frunzele tocate
- 1 şalotă (sau o ceapă mică), tocată mărunt
- 1 lingură de oţet din vin roşu
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 6 cepe verzi tocate mărunt
- 50 g frunze de mazăre (sau de rucola)
- 125 g de păstrăv afrmat picant
Mod de preparare:
Se fierb cartofii în apă sărată timp de 10-15 minute până când cuţitul pătrunde uşor în ei. Se scurg şi, după ce se răcesc suficient pentru a putea fi manevraţi, se taie în felii groase.
Se amestecă împreună cu tarhonul, şalota, oţet, ulei, sare şi piper. Se toarnă trei sferturi din dressing peste cartofii calzi şi se amesteci.
Se adaugă ceapa verde şi frunzele de mazăre şi se amestecă din nou. Se împarte totul pe două farfurii şi se aşază păstrăv deasupra. Se picură restul de dressing şi se serveşte.
Pofta buna!