Pastrav afumat cu salata de fenicul, mar si sfecla
PrinteazaO reteta de pastrav afumat cu salata de fenicul, mar si sfecla din: fenicul, mar, ceapa verde, sfecla in oet, fileuri de pastrav, marar, iaurt si sos de hrean.
- 1/2 fenicul, curatat si feliat fin
- 1 mar verde, fara samburi, feliat
- 4 cepe verzi, taiate pe diagonala
- 100 g sfecla in otet, scursa si taiata in sferturi
- 140 g fileuri de pastrav afumat, fara piele
- 1 legatura mica de marar, doar frunzele
- 2 linguri de iaurt natural
- 1 lingurita sos de hrean
Mod de preparare:
Se pune feniculul într-un bol, se adaugă feliile de măr, ceapa şi sfecla. Se rupe peştele în bucăţi şi se aşază deasupra. Se presară jumătate din cantitatea de mărar. Restul de mărar se taie mărunt şi se păstrează alături.
Se amestecă iaurtul şi sosul de hrean cu o lingură de apă, apoi se presară restul de mărar. Se toarnă jumătate din dressing peste salată şi se amestecă foarte uşor. Se toarnă restul de dressing deasupra şi se serveşte.
Pastrav afumat cu salata de fenicul, mar si sfecla
Pofta buna!