Pastrav in aluat cu orez si legume

Printeaza

Pastrav in aluat cu orez si legume din: păstrăv afumat, orez pentru pilaf sau rizotto, ceapa, ardei grasi de culori diferite, rosie, supa, vin alb sec, unt, cascaval, marar, sare, piper, aluat foitaj, ou.

 

Ingrediente:

  • 4 fileuri de păstrăv afumat
  • 400 g orez pentru pilaf sau rizotto
  • 3 cepe
  • 2 ardei graşi de culori diferite
  • 1 roşie
  • 500 ml supă
  • 100 ml vin alb sec
  • 50 g unt
  • 50 g caşcaval
  • 1/2 legătură mărar
  • sare
  • piper

Pentru copt:

  • 1/2 pachet aluat foitaj
  • 1 gălbenuş

Mod de preparare:

Intr-o tigaie cu unt topit se pun la călit . ceapa şi ardeii graşi tăiaţi cuburi mici. După ce s-au înmuiat, se adaugă orezul, se presară sare si piper si se toarnă si supa.

Se lasă la fiert 10 minute, se trage de pe foc si se pun pestele tăiat mai mic şi roşia tăiată cuburi. Se adaugă caşcavalul ras, mărarul tocat şi vinul.

Se pune amestecul într-un vas de cuptor si, drept capac, se aşază aluatul.

Se lipeşte bine de margini, se face o gaură mică şi se unge cu gălbenuş. Se lasă la cuptor 20 de minute, cât să sâ rumenească frumos aluatul.

Pastrav in aluat cu orez si legume

Pastrav_in_aluat_cu_orez_si_legume

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.