Păstrăv ascuns
PrinteazaPăstrăv ascuns din: pastrav, cartofi, usturoi, ulei, zeama de lamaie, patrunjel si piper.
Ingrediente :
- 1 păstrăv de 1 kg
- 1/2 kg cartofi
- 3 căţei de usturoi
- 1/2 ceaşcă ulei
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 1 legătură pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Păstrăv ascuns: Cureţi cartofii, îi tai rondele şi îi pui la fiert. In acest timp cureţi păstrăvul, îl fierbi în apă cu sare 10 minute şi îl scoţi pe un platou.
Pasezi 3/4 din cantitatea de cartofi fierţi, iar pe cei rămaşi îi aşezi de jur împrejurul peştelui.
Adaugi în piure usturoiul pisat, apoi torni alternativ uleiul şi zeama de lămâie şi la final potriveşti de sare şi piper, îmbraci peştele în piureul de cartofi şi presari pătrunjelul tocat şi puţin usturoi.
Pofta buna!